Zamów sól himalajską różową na superbutelki.pl.
Sól to składnik niezbędny do właściwego działania organizmu człowieka. Jakie zalety ma różowa sól himalajska i niejodowana sól kłodawska? Czemu warto stosować je w gastronomii?
Cechy różowej soli himalajskiej
Sól kuchenna to jeden z najlepszych dodatków, który znakomicie podkreśla smak jedzenia. Choć nieumiarkowane użycie soli może mieć niepożądane oddziaływanie na nasze samopoczucie, to jej rozsądne ilości (nie więcej niż 6 gramów na dobę) są potrzebne dla prawidłowego działania ludzkiego organizmu. Sól zaopatruje nas bowiem w sód, czyli w pierwiastek odpowiadający za gospodarkę wodną i podtrzymanie poprawnego ciśnienia we krwi. Jednym z najzdrowszych rodzajów soli jest sól himalajska wydobywana ze pokładów szacowanych na blisko 250 mln lat. Produkt ten zawiera masę cennych pierwiastków i minerałów, takich jak żelazo, cynk czy potas, a zarazem nie posiada chorobotwórczych zanieczyszczeń i składników, takich jak metale ciężkie. Różowa sól himalajska bardzo dobrze podbija smak potraw i jest dostępna zarówno w formie grubych, jak i drobnych kryształków.
Sól kłodawska – źródło magnezu, cynku i wapnia
Sól kłodawska natomiast to produkt o wysokim poziomie czystości – zawiera ok. 97% chlorku sodu i jest świetnym dodatkiem do naszych przetworów. Jest między innymi kopalnią wapnia, cynku czy magnezu, czyli składników potrzebnych do utrzymania dobrego samopoczucia. Sól kłodawska wydobywana jest w kopalni Kłodawa w województwie wielkopolskim. Nie ługuje jej się, dzięki czemu nie zatraca swoich własności i jest bez trudu przyswajana przez układ pokarmowy. Sól kłodawska niejodowana jest powszechnie używana nie tylko w przemyśle spożywczym, ale także sektorze chemicznym, przemysłowym oraz w rolnictwie, lecznictwie i kosmetyce.
Dane firmy:
"ARTMAN" spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k.
Niedomicka 47
33-132 Niedomice
Mob.: +48 669-997-776
E-mail:
[email protected]